<

Ταξιδια Μπανσκο – Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός για το Μπανσκο.


Ξενοδοχεια στο Μπανσκο, διασκέδαση, φαγητό, σκι, χάρτες, βίντεο, ενοικιασεις αυτοκινητων στο Μπανσκο

Μπανσκο οδηγός πόλης

Αρχική > Οδηγός πόλης

Το Μπάνσκο βρίσκεται στη νότια Βουλγαρία στους πρόποδες του όρους Πιρίν.  Είναι μια μικρή πόλη με πληθυσμό περίπου 13000 κατοίκους που μέχρι πριν λίγα χρόνια ασχολούνταν με την κτηνοτροφία και εμπόριο.

Τα τελευταία χρόνια όμωγς με την ανάπτυξη ενός σύγχρονου χιονοδρομικού κέντρου το Μπάνσκο μετατράπηκε σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό για ολόκληρη τη νοτιοανατολική Ευρώπη. Τα πολλά ξενοδοχεία που χτίστηκαν αλλά και η ανάπτυξη της τουριστικής κατοικίας ακολούθησαν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με αποτέλεσμα το Μπάνσκο να παραμένει ιδιαίτερα γραφικό.

Μπάνσκο - Κέντρο πόλης

Μπορούμε να πούμε μάλιστα ότι είναι ένας προορισμός για όλα τα γούστα καθώς παρέχει αρκετές επιλογές. Πρώτα απ' όλα διαθέτει το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο των Βαλκανίων που δεν θα απογοητέυσει κανέναν σκιέρ όποιες κι αν είναι οι ικανότητές του.

Η τοποθεσία αλλά και η αρχιτεκτονική του, το καθιστούν έναν ενδιαφέροντα προορισμό χειμώνα - καλοκαίρι. Μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια θα σας προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς. Το σύγχρονο Μπάνσκο είναι απολαυστικό ενώ διαθέτει μια πολύ όμορφη πλατεία με αγάλματα και συντριβάνι αλλά και ένα εντυπωσιακό, για το μέγεθος της πόλης πάρκο. Αν μείνετε περισσότερες από 1-2 μέρες κάντε τον κόπο να περάσετε στην άλλη πλευρά του ποταμού για να δείτε το πραγματικό - μη τουριστικό- Μπάνσκο, που δεν παρουσιάζει κανένα αισθητικό ενδιαφέρον αλλά παρούσιάζει με γλαφυρότητα το βιωτικό επίπεδο των ντόπιων.

Πίσω στη βόλτα μας στα σοκάκια του Μπάνσκο και ώρα για ένα καφέ σε ιδιαίτερα απολαυστικές ...τιμές. Επίσης υπάρχουν αρκετές επιλογές για φαγητό με τις παραδοσιακές ταβέρνες (Μεχάνα - Механа) με φαγητό πολύ κοντά στις ελληνικές γεύσεις και συχνά με ζωντανή μουσική το βράδυ. Μην εκπλαγείτε αν ακούσετε τους ήχους του μποζουκιού ή την Άντζελα Δημητρίου από CD, καθώς η έντονη παρουσία Ελλήνων τουριστών έχει μεταφέρει και πολλές από τις συνήθειες.

Το βράδυ υπάρχουν αρκετές επιλογές διασκέδασης, από ένα χαλαρό ποτό στο μπαρ κάποιου ξενοδοχείου, ένα πιο έντονο στα δεκάδες μπαράκια γεμάτα από νεολαία ή για τους πιο απαιτητικούς σε κάποιο από τα μεγάλα κλαμπ.

Τέλος στο Μπάνσκο έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε διάφορα σουβενίρ, όπως ξυλόγλυπτα, πήλινα αντικέιμενα και γενικά είδη λαϊκής τέχνης. Επίσης σε πολύ καλές τιμές θα βρείτε χειμερινό εξοπλισμό από απλά γάντια και σκούφους μέχρι πλήρη εξάρτυση σκιέρ.

Γενικά το Μπάνσκο είναι μια πολύ νκαλή επιλογή απόδρασης για τους φίλους του σκι αλλά όχι μόνο. Προσφέρει πολλές επιλογές, είναι κοντά, είναι οικονομικό και σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει.