<

Ταξιδια Μπανσκο – Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός για το Μπανσκο.


Ξενοδοχεια στο Μπανσκο, διασκέδαση, φαγητό, σκι, χάρτες, βίντεο, ενοικιασεις αυτοκινητων στο Μπανσκο
Το χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο είναι το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο των Βαλκανίων.

Με 16 πίστες συνολικού μήκους 65 χιλιομέτρων και πλήρως εξοπλισμένο, είναι κατάλληλο για σκιέρ όλων των επιπέδων, από αρχάριους έως ιδαίτερα έμπειρους.

Κατασκευασμένο στις πλαγιές του όρους Πιρίν, διαθέτει συνολικά 11 αναβατήρες και κλειστό τελεφερίκ μήκους 6315 μέτρων για τη μεταφορά από το Μπάνσκο στο χιονοδρομικό κέντρο. Η χιονόπτωση είναι αρκετή στην περιοχή αλλά για κάθε ενδεχόμενο, υπάρχουν 100 κανόνια παραγωγής τεχνητού χιονιού ώστε οι σκιέρ να έχουν τις πίστες πάντα διαθέσιμες, τουλάχιστον από το Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο.

Μπάνσκο - Χιονοδρομικό κέντρο

Το υψηλότερο σημείο του χιονοδρομικού κέντρου είναι 2.560 μέτρα και το χαμηλότερο 1000. Φυσικά εκτός από σκι, κάποιος μπορεί να κάνει snowboard, υπάρχει ειδική πίστα για τα παιδιά και οι πρωτάρηδες μπορούν να κανονίσουν μαθήματα με το εξειδικευμένο προσωπικό.

Για όσους δεν επιθυμούν να ασχοληθούν με τα χειμερινά σπορ, η βόλτα με το τελεφερίκ στο μαγευτικό χιονισμένο τοπίο δε σας απογοητεύσει. Σε συνδυασμό με λίγο χιονοπόλεμο και ένα ζεστό καφέ στην καφετέρια μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή επιλογή για βόλτα.

Μπάνσκο - Χιονοδρομικό κέντρο

Μεταφορά στο χιονοδρομικό κέντρο
Όπως αναφέραμε, υπάρχει τελεφερίκ που εξυπηρετεί τη μεταφορά στο χιονοδρομικόπ κέντρο. Αν και είναι αρκετά σύγχρονο με δυνατότητα εξυπηρέτησης 2400 ατόμων ανά ώρα, η αναμονή τις Κυριακές και τις αργίες μπορεί να ξεπερνά τη μία ώρα. Καλό θα είναι λοιπόν να αποφύγετε τις ώρες αιχμής, καθώς ένα ξύπνημα νωρίς το πρωί θα σας γλιτώσει από αρκετή ταλαιπωρία.

Το κόστος (με τιμές της περιόδου 2010-2011) μιας διαδρομής είναι περίπου 20 λέβα ανά ενήλικα αλλά υπάρχουν και εισιτήρια μεγαλύτερης διάρκειας με κλιμακωτά μειούμενη τιμή. Η αναλογία ευρώ προς λέβα είναι περίπου 1 προς 2.

Εξοπλισμό μπορείτε να νοικιάσετε τόσο στο Μπάνσκο όσο και στο χιονοδρομικό κέντρο. Συνιστούμε την ενοικίαση από το χωριό καθώς είναι αρκετά πιο οικονομική, ενώ αν έχετε φροντίσει από το προηγούμενο βράδυ θα γλιτώσετε την πρωινή καθυστέρηση αλλά και την ουρά στο μαγαζί.